Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2014 21:36 - Зомбитата не празнуват Деня на народните будители
Автор: pesho Категория: Други   
Прочетен: 1363 Коментари: 0 Гласове:
1



image

Ние всички живеем в Америка“, както иронично се пее в една песен на групата „Рамщайн“.

Впрочем хубаво е да имаме достъп до световната култура, музика, филми. Лошо е, когато я заменим за нашата собствена. Обезличаваме се, което май е неизбежно в глобализиращия се свят. Всички се „поамериканчиха“, модата се диктува от там. Модата децата ти да израстнат по моловете, а ти самия да си послушен и безкритичен консуматор, който живее, за да кибичи по минимум осем часа в тясното си офисче, вечерта да се прибере, да изпие няколко ракии, да попсува пред телевизора и утре пак същото. И всичко това за около 400 лв. месечно. Разбира се, децата ти порастват бързо, тъй като вече знаят от филмите, че щъркелите не носят децата, а че идолите им от Холивуд друсат като разпрани всякаква синтентика. Освен това дилърите, които кръжат около училищата не искат лични карти, за разлика от съвестния търговец в „Лафка“.

Същите тези деца, са бъдещето на България. Те не знаят кои са народните будители. Четвъртокласниците вече учат, че САЩ работили дейно за освобождението ни от Турско робство, което пък въобще не било толкова лошо, колкото ксенофобите и рушителите на етническия мир ни казват. „Полицията е заловила Левски“, Ботев бил „терорист“. Такива работи. За сметка на това празнуваме Хелоуин, забавно е да се маскираме като зомбита, но това не е никак оригинално, при положение, че и в реалния живот сме си зомбирани. И на роботи е тъпо да се маскираме, защото сме и такива. Хибрид между  робот и зомби.

Тези, които четат книга и знаят кои са народните будители пък са отритнати от масата „нормални българи“, те не са „куул“. Знаем много добре, че в България „нормалните считат ги за луди“. Което ме подсеща за другия източник на обезличаване на и без това изчезващите от лицето на Земята българи – „европейските ценности“. Те са един сбор от висши духовни ценности, които западноевропейците трябва да възпитат у тъй презираните източноевропейци. Сред тях силно е застъпена „толерантността“ към сексуалните малцинства. Правата на содомистите следва стриктно да се гарантират, а без „Гей прайд“ просто няма как да си европеец. Мога само да попитам, защо никой не се интерсуваше от сексуалността на Фреди Меркюри (не и в този махленски смисъл), а всички се интерсуваха от великия му талант? О, да, а това, че е от Занзибар пък въобще нямаше значение! Всички обаче се интерсуват от сексуалността на върха на американската ценностна система – Лейди (или мистър Гага).

В същото време, безспорно добрите практики от другия свят, като ползването на предпазен колан в автомобилите и правилата по пътищата са нещо адски тъпо, просто останалите са „балъци“. Така че ние успешно копираме всички простотии, а доброто с голямо усърдие не само игнорираме, а  и заклеймяваме. И така робите възпитават роби вече 25 г. насам




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pesho
Категория: Спорт
Прочетен: 337626
Постинги: 167
Коментари: 173
Гласове: 343
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930