Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2015 17:02 - Измамата с известните марки слънчеви очила, за която не подозирате!
Автор: nbamb Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1402 Коментари: 0 Гласове:
0



Изхождайки от това ,че всички се правят в един и същи завод, чак до факта, че не предлагат никаква по-добра защита от по-евтините , марковите очила са напразно хвърляне на пари.Преди да дадете стотици левове за чифт очила, трябва да знаете няколко важни данни.

Повечето очила са поизведени от една и съща фирма .Оукли, Булгари, Долче и Габана, Салваторе Ферагамо, Ray-Ban, всички са направени от един и същ производител, италианска компания Луксотика, една от най-големите потебителски фирми, която със сигурност не сте чували.

Тази компания поизвежда и очила от марките:

Бърбъри, Поло Рафт Лорън, Пол Смит,Стела Маккартни,Версаче, Воуг, Персол, Миу Миу и Дона Каран.

„70% от тези марки се произвеждат в завода в Италия, а останалите в Китай“.Ние заставаме зад дизайна , производството и маркетинга. По-голямата част от марките, които произвеждаме с лиценз и в сътрудничество с дизайнерите от посочените модни къщи. Нашите собствени марки са Ray-Ban, Оукли, Оливър Пийпълс, казва говорител на компанията.

В много случаи, сущата компания продава очилата собственост на Луксотика и Ланс Крафтерс, Пърл Вижън и Санглас Хат. Това означава , че офталмолози , продавачи и дизайнери на очила работят за една и съща фирма.

Маржовете са еднакво големи , колкото изглеждат. От Луксотика казват , че печелят 64% от всеки 1 долар от продажбите . И въпреки всички останали разходи(реклама, лиценз и др.) На тях им остават 52 %.

Въпреки,че са толкова скъпи, марковите очила може би не са толкова добри за очите.

„Очилата от 300 долара не са с нищо по-добри от онези, които струват 100 долара, освен че изглеждат добре и имат известно лого“, казва д-р Джей Джукър, председателят на центъра за офталмология Туфтс.

Други експерти са съгласни с него и добавят, че голямата част от парите отиват за марката, а не за стъклото.Те казват , вземането кавествени стъкла въобще не е някаква скъпа технология . Само за 40 долара може да се направят очила, които предлагат 100% защита от ултравиолетовите лъчи.

Евтини чифт слънчеви очилаот аптеката не са най-лошото нещо в света.

„Основната причина, поради която хората носят очила е предпазване от обичайната дневна светлина.От тази гледна точка, по-евтините очила си вършат работата“, казва д-р Реза Дана офталмолог-хирург.


 

Zajenata.bg




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nbamb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 220251
Постинги: 308
Коментари: 6
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930