Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2014 21:38 - Още потрес от Украйна: 300 майдановци щурмуват завода за водка „Немиров” Революцията се свлича към рекет, тормоз и насилие срещу полицаи, прокурори, медици, биз
Автор: pesho Категория: Политика   
Прочетен: 921 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 21.03.2014 21:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image   Майдановци щурмуват завода за водка "Немиров"  
 
    Шокиращо видео от центъра на Киев показва как маскирани не само бият милиционери, но направо искат да разбият главата на един от тях. Вината на униформените е, че са се приближили твърде много до един от „щабовете на революцията” на Майдана, съобщава 1tv.ru. "Те идват тук да правят провокации. Те си търсят боя, но ние не сме ги били, защото сме мирно население. Ние украинците защитаваме своите близки, своята земя и всеки който пробва да ни настъпи по крака, ще бъде пребит”, казва активист от Майдана.

Друго видео показва как 300 бойци от „Десен сектор” и самоотбраната на Майдана щурмуват завода за водка „Немиров” в едноименния град във Виницка област. Атаката с камъни, сълзотворен газ, стветлинни и шумови гранати е толкова яростна, че някои от нападателите стават жертви на „приятелски огън”. Лозунгите са революционни, а после се разбира, че е чист рекет. Нов шеф е наел майдановци, за да изхвърли досегашния.

На трето видео активисти от мотомайдана притискат с оферта за безплатни доставки на гориво собственик на бензинаджийска фирма. Един от революционерите му обяснява, че трябва да снабдява и рокерите, и „Десен сектор”, за „да погледне на теб обществото с добри очи”. Бизнесменът обаче се оказва корав и ги хока, че не се е поддал на рекет и през 90-те години, когато властваха хаоса и бандитизма, не се е покорил и на милицията, няма да се огъне и пред тях.

Майдановски активисти претърпяват провал и при опит да сменят насилствено шефка на болница във Виница. В защита на Татяна Антонец излизат персоналът и пациентите, на помощ идват и ветерани от Афганистан. И на майдановците се случва нещо, което те предпочитат да не качат в You Tube.

Следващо видео показва как активисти на „Десен сектор” окупират част от прокуратурата в Одеса и настояват грубо магистратите да се определят дали ще бъдат с тях или ще се наложи да бъдат сменени.
Подобни видеа заляха интернет след дивия скандал в Киев, , когато депутати от партията „Свобода” на Олег Тягнибок заставиха с бой шефа на национален тв канал да си напише оставката. Днес тарторът на биячите депутати Игор Мирошниченко обяви на специален брифинг, че няма да подават оставка, защото „обстановката е революционна и изисква радикални действия”.

В края на репортажа на 1tv.ru. са кадри от протест в Луганск, където звучат емоционални коментари по адрес на икономическите реформи на новата власт, орязването на пенсиите, поскъпването на горивата и пр. Отракана пенсионерка припомня на наобиколилите я хора какво се е случило с България, Литва, Румъния след приемането им в т.нар. Европа. Възгласи на одобрение не се дочуват... 

 



Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pesho
Категория: Спорт
Прочетен: 337324
Постинги: 167
Коментари: 173
Гласове: 343
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930