Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2014 20:59 - Слаби опорни точки около „драмата“ с подпаленото знаме на ЕС
Автор: pesho Категория: Политика   
Прочетен: 979 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Слаби опорни точки около „драмата“ с подпаленото знаме на ЕС

На 09 май младеж запали флага на Европейския съюз пред паметника на Съветската армия в София. Това действие активизира „красивите и интелигентните“ храненици на американски фондации и мозъчни тръстове

image

Въпроса  „#KOЙ дръзна да подпали свещенния флаг на ЕС“ разтормози много хора. Особено авторите в сайтовете, в които дори не се прикрива спонсора – „Фондация америка за България“. Особено успех пожъна „разследването“ на „блогъра“ Асен Генов, който със снимков материал доказва връзките на привидно изглеждащото на не повече от 15-годишно момче с други ляво мислещи младежи.

Въпроса не разтревожи само Генов, въпроса обиколи целия демократичен свят…даже „Ройтерс“ отбелязаха случката, а някакъв германски политик изказал „притеснението“ си.

Разбира се, оставям настрана, че не е Асен Генов, който е получил хиляди долари финансова помощ от американски фондации, човекът който да чете морал в случая.

Тези, които защитават Европейския съюз в сегашното му състояние с пещерна русофобия и антикомунизъм по същество не са никакви европейци, тъй като не разбират какъв трябва да е сблъсъка. Сблъсъкът ЕС-Русия е идеологема обслужваща единствено Съединените щати. Той е против интересите и на Европа и на Русия. Избийте си комплекса „второ качество европейци“. Ние нямаме нужда от „доказване“. Ние също сме европейци и сме дали на Европа много. Например България при Тервел спасява цяла Европа от ислямските орди.

Всъщност това разделение се втълпява именно от онези държави в Европа, които превърнаха Европейския съюз в марионетка на САЩ, а не в съюз обединяващ Европа и гарантиращ, че повече няма да има конфликти като Втората световна, а това не означава само война между държавите на Стария континент, а и нова война срещу Русия, която Европа просто не може да спечели. Наистина сега ЕС се движи на „две скорости“. Както в НАТО, така и в евросъюза ние виждаме, че има няколко държави, които имат право на глас и влияние, а останалите са периферия. Срещу това наскоро възропта дори Италия, която ужким се радва на някакъв авторитет в Европа.

Евроскептицизма се шири в цяла Европа

image

Великобритания се готви за референдум след многобройните заплахи да напусне ЕС, с който да се реши дали това да стане.

Хората са разочаровани от Европейския съюз. Но докато Великобритания заплашва да го напусне, ако не получи „специален статут“, според който тя ще може да приеме закони, които противоречат с общоевропейските такива, като например ограничаване на достъпа до Острова за източноевропейците (типичен пример колко ви обича европейското ви „семейство“), там никой не пуска изтърканата плоча за „комунисти и демократи“ или „троянски коне на Русия“. Европейския Съюз е една прекрасна идея, но това което представлява той днес на практика е в ущърб на повече граждани на Европа. Тези, които искат Европейски съюз трябва да осъзнаят какво представлява той днес и дали това е съюза на Европа, който искаме. Вместо това ние се ограничаваме до това да принизяваме всеки, несъгласен с ЕС до „комунист“ или нещо подобно. Някаква простотия, извадена от скрина в зората на „демокрацията“.

Евроскептицизма ще нараства и занапред, не защото англичаните и германците, например, не са европейци. Както и българите са граждани на Европа, дори ако не са съгласни европейските държави, в т.ч. и нашата, да се впускат във военните авантюри на САЩ, да харчат милиарди от парите на данъкоплатците за военните цели, за банките и корпорациите, докато безработицата в Европа е добила исторически мащаби. Да не говорим, че докато ЕС дава 12 евро за една крава на година, отделя едва 1 евро за младежки политики. А всеки втори младеж в Италия, Испания и Гърция, например, е безработен.

Тези, които палят европейския флаг си имат свой собствен, който е много по-важен. Когато синия флаг с жълтите звездички символизира нарушаването на интересите и суверинитета на собствената ти държава, както реално се случва сега, то той не може да е твой. Флага на ЕС се пали из цяла Европа – от София чак до Лондон, нима не сте виждали за това? В Унгария изхвърлиха европейското знаме от Парламента, виждал съм как палят флага на ЕС и в центъра на Лондон, Мадрид, Рим…къде ли не. Но вместо да се запитаме „защо“ ние се чудим „кой“. Ясно е кой – един от милионите недоволни. А едва ли един 15-годишен младеж е „таен агент на Русия“ както тинк-танковете се опитват да внушат. Има две категории хора, които не са съгласни с членството в ЕС:

1. Разочарованите

2. Тези, които никога не са го искали

Защото, въпреки че говорим за „цивилизационен избор“ никой не ни попита дали сме съгласни да членуваме в НАТО и Европейския съюз. И не става дума за „цивилизационен избор“, защото България се намира в Европа от 2в. и никой не може да промени това и то не зависи от това дали ще пращаме войници в Ирак, Афганистан и къде ли не. И щом реално нямахме избор – защо е „забранено“ да има хора, несъгласни с членството ни в тези организации? Странно е поведението на наричащите се „демократи“, които забраняват всяка опозиция на ЕС и НАТО.

Но тяхната позиция е пагубна не само за самия ЕС, а и за България. Докато лижете обувките на новите колонизатори и тръбите колко прекрасно е при тях всичко вие забравяте за собствените ни интереси. Вместо да сервилничим на ЕС и да се държим като малка ученичка, която не си е написала домашното може би трябва да попитаме защо и за новия програмен период ще получим най-малко средства? Защо екзекутирахме енергетиката си и унищожихме армията си преди да влезе в ЕС и НАТО? Защо ЕС не спазва основните си ангажименти към нас като приемането ни в Шенген? Защо, когато българските гори горяха ЕС заяви, че не може да ни окаже помощ и тогава Русия изпрати техника, нали сме „семейство“? Защо за изминалия програмен период получихме едва 30% от договорените средства? Защо докато корупцията в целия ЕС е рекордна – над 300 млрд.евро годишно според ОЛАФ, постоянно сочат нас за „най-корумпирани“ и ни наричат „крадци“, докато ние сме получили 5 млрд. от фондовете и сме внесли със 100 млн. повече за изминалия програмен период.

Докато Европа върви по този път често ще виждате европейския флаг стъпкан и подпален и честно казано това много по-често се случва в държави като Великобритания и Германия, замислете се защо. Но вашата работа не е да мислите, а да „усвоявате средства“ от фондациите, които ви хрантутят.

Хващам се на бас, че ако вие подпалите руското знаме ще наречете това „арт изпълнение“, както когато драскате по паметник на милиони войници, загинали във войната срещу Хитлеристка Германия. Странното е, че когато бях във Виена ми направи впечатление, че паметника на тези войници не само е позлатен, а и пред него винаги има положени цветя. Може би, защото там си нямат добре платени „блогъри“ като нашите #евроатлантийци. А може би, защото са „комунисти“?

 




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pesho
Категория: Спорт
Прочетен: 336458
Постинги: 167
Коментари: 173
Гласове: 343
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031