Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2014 22:43 - Украйна – краят на англоамериканската хегемония над света
Автор: pesho Категория: Политика   
Прочетен: 1356 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Украйна – краят на англоамериканската хегемония над света

„Операция Украйна“ е част от плана за обкръжаване на Русия и Китай от атлантическата „геополитическа“ анаконда

image

Арогантността и глупостта на самопровъзгласилия се световен „елит“, чиято матрица е контролирана от Лондон, стават все по-очевидни. Стратегията към изграждането на еднополюсен свят, под командването на световния жандарм – САЩ, претърпя крах не толкова заради позицията на Русия, колкото заради невероятния възход на Китай, който в момента изгражда с Русия силен съюз.

 

Какъв ще е изходът от конфликта и по какъв начин?

 

Според законите на логиката всяка война завършва с мир. Но войната има и друга логика. Според нея една война прераства в друга, още по-голяма. Засега тази перспектива в Украйна е по-вероятна.

 

Ситуацията напомня онази, която беше в навечерието на Първата световна война. Основните актьори на световната политика тогава попаднаха в стратегически капан. Да не воюват, след убийстото в Сараево, беше за всяка от европейските държави невъзможно. Така е и днес. Русия вече не може да изостави рускоезичния югоизток на Украйна. САЩ пък не могат да изоставят хунтата в Киев. За тях това ще е политическо самоубийство и капитулация.

 

От друга страна, капитулация на Русия ще означава падане на Путин и на властовия вертикал, изграждан от него в течение на много години.

 

Украйна беше и е нужна на Запада като плацдарм за войната срещу Русия. Това означава, че целта не са Донецк или Луганск, а Москва.

 

Войната е традиционното средство за изход от кризите на Запада. Кризисното състояние на западната икономика продължава да се задълбочава. В тази ситуация военният сценарий става повече от очевиден.

 

Така стигаме до въпроса, който се задава от 3-4 месеца – дали Путин ще въведе войски в Украйна. Патриотичната общественост в Русия е убедена, че вариантите за разрешаване на украинския конфликт са два – или Русия /Путин въвеждат войски като смело поемат цялата тежест за възможните последствия, или Русия /Путин „предават Новоросия“, „избират позора и извършват политическо самоубийство“.

 

Горните тези се дължат на успеха на блицкръга в Крим. Някои мислят, че в Източна Украйна нещата ще се случат също толкова ясно, като в Крим, и единствената причина да не се случат е предателството на върха и лично на Путин.

 

На първо място обаче тежестта от възможните последствия при военно вмешателство на Русия в Украйна ще са много тежки. Русия, освен с хунтата в Киев, ще се сблъска челно с Европа, което е и целта на САЩ. Може да се стигне и до военен сблъсък на Русия с НАТО, което ще е още по-голяма радост за САЩ.

 

Хунтата под диктата на САЩ е убедена, че воюва срещу Русия, но унищожава собствената си икономика и галопира към пълен колапс, който е неизбежен. Заради това откритото вмешателство на Русия не е в неин интерес.

 

 

Американската администрация разбира, че Путин не иска да въвежда войски на Русия на територията на Украйна, значи, трябва да го принудят.

 

С този императив се определя и цялата политика на САЩ на европейското пространство. Киевският режим е изпълнителят, Евросъюзът – клакьорите. За реализацията на тази цел на Киев е даден карт-бланш за убийството на мирни жители в източните райони на Украйна. Трябва да бъдат убити колкото се може повече мирни жители на Донецк и Луганск. Колко? Толкова, че да се постигне исканият от САЩ резултат и Путин да даде заповед за влизане в Украйна.

image

Русия е обградена от бази на НАТО

 

Автор: Красимир Иванджийски

 




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. pravda - Това е статия не просто от журналист,а
26.07.2014 10:13
от мислещ човек!
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pesho
Категория: Спорт
Прочетен: 337537
Постинги: 167
Коментари: 173
Гласове: 343
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930