Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2014 15:10 - САЩ ще похарчат достатъчно пари за цветна революция в Русия
Автор: pesho Категория: Политика   
Прочетен: 988 Коментари: 0 Гласове:
1



Според руския депутат Евгений Федоров на предстоящите местни избори в Русия, насрочени за 16 септември, ще бъде дадено началото на опита на САЩ да проведе цветна революция в Русия

image

Евгений Федоров

Т я ще започне от Санкт Петербург, който по традиция е опозиционен град. В него опозиционно настроените гласоподаватели са между 30-40%, обяснява Федоров. Той е най-слабото място на руската власт и за това, според руския депутат, американската интервенция ще започне от там по време на изборите за губернатор.

Според Евгений Федоров американците няма да се опитат да осигурят победа за някое тяхно протеже, защото това не им е нужно. Тяхната цел, обяснява депутата, е цяла Русия. Офанзивата обикновенно започва с атака над най-уязвимата позиция на противника, аргументира се Федоров. Неслучайно три революции в руската история са започнали именно в Санкт Петербург, припомня руския депутат. Това е града на Путин, така че загуба там се равнява на тежък удар срещу самия него.

Преди няколко седмици американския посланик е провел закрита среща в един от театрите в Санкт Петербург, където е заявил, че първия удар срещу Путин ще бъде именно в този град по време на изборите през септември, разкрива депутата от Държавната дума на Русия. Според него американците все пак имат своя фаворит в изборната надпревара в Питер – Дмитриевна и ще се опитат да й помогнат да спечели, но това не е тяхна основна цел, подчертава Евгений Федоров.

image

Петро Порошенко и Джон Тефт

Според Федоров не може да се говори за прехвърляне на „Евромайдан“ в Русия, но според него подготвящото се за предстоящите избори на 16 септември е само „репетиция“. Според Федоров е по-правилно да се говори за „интервенции“, а не „революции“, защото интервенцията е външна намеса на една държава над друга, както се случва при т.нар. „цветни революции“, а революцията е вътрешен процес в държавата.

Федоров твърди, че САЩ ще похарчат достатъчно пари, за да могат да си „наемат“ всички кандидат-губернатори в Петербург. Те ще дадат пари на всички кандидати, освен на Полтавченко. Второ – ще изпратят в Санкт Петербург същите добре тренирани младежи, които използваха в Украйна. Те ще изберат хора с двойно гражданство, тоест такива, които имат руски паспорти, счита Евгений Федоров. Общия брой на тези хора, подготвени и контролирани от САЩ са между 50-100 хил., смята депутатът. Те няма как да бъдат различени, защото на външен вид не се различават по нищо от останалите руснаци. Такива хора вече наемат голям брой квартири в Петербург и тяхната задача ще е обичайната – да организират и провеждат провоакции, като Федоров не изключва дори и организирането на въоръжени сблъсъци, каквито видяхме на „Евромайдана“ в Киев. Ако им дадат автомати, за тях няма да е проблем да стрелят по хора от колите си, предупреждава Федоров, давайки за пример терористичните действия на „Десен сектор“ в Украйна. Според руския политик това ще бъде отговора на САЩ на създадената от Русия и Китай „антиамериканска коалиция“ и създадените банка и валутен фонд на БРИКС.

Наскоро назначения американски посланик в Русия, Джон Тафт, е опитен в „оранжвеите интервенции“. Лично е участвал в две такива и то успешни: В Грузия и Украйна. И двете завършиха не просто със свалянето на президентите, но и с подмяната им с желани от Съединените щати такива, аргументира се Федоров пред журналистите на „Познавательное ТВ“, които го интервюират. Евгений Федоров напомни още, че американците са провели поне 20 успешни подобни интервенции за свалянето на неудобни режими и правителства. Според него след като „разтресат“ Петербург ще разгърнат втората част от плана си – въоръжено възстание, в което ще участват провокаторите, които вече са в града и чакат сигнал от американското посолство. Може спокойно да заявите в заглавието на това видео-интервю –

„Оранжевата революция в Русия започна!“, заяви руския депутат.

 

 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pesho
Категория: Спорт
Прочетен: 336425
Постинги: 167
Коментари: 173
Гласове: 343
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031