Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2014 20:37 - Вашингтон наказва Белград за „Южен поток“ и сръбската подкрепа за Русия
Автор: pesho Категория: Политика   
Прочетен: 1031 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Американците форсираха нов сблъсък между Албания и Сърбия, за да накажат Белград за съдействието, което оказва на Русия

image

Мачът от евроквалификациите между Сърбия и Албания беше прекратен, след като безпилотен самолет, или наричан още дрон, прелетя над стадиона със закачен на него флаг на Велика Албания със Сърбия до Ниш. Сръбски футболист успя да свали знамето и агресията се отприщи. Албанските и сръбските футболисти започнаха да се бият по между си, а насилието се прехвърли и на трибуните. Във „вип“ ложата бе арестуван братът на албанския премиер Еди Рама, който се оказа, че не само е дошъл да гледа мачът, но и е управлявал безпилотния апарат. В последствие той беше освободен под натиска на американското посолство. Все пак братът на албанския премиер – Олси Рама е показал своя американски паспорт, а посолството е напомнило, че той има американско гражданство. Олси Рама вече е в албанската столица, където по площадите, както в Белград, вече се събират тълпи готови до убиват всеки сърбин, който срещнат. Нападното беше сръбското посолство, а по „стар обичай“ отново започнаха да се рушат православни храмове – нещо, за което медиите, както винаги, мълчат. Редно е да припомним, че неотдавна САЩ „изрази несъгласие“ относно изграждането на християнски църкви в отсеченото от Сърбия Косово и Албания.Проядената от корупция ФИФА също, може би, има какво да крие. Да се паднат един срещу друг Сърбия и Албания е страхотен малшанс. Но, да речем, това е случайност, определена от честния жребий.

„Сценката ми напомни на нещо, но първоначално не се сетих. И след това загрях – горе-долу по същия начин започва Футболната война между Салвадор и Хондурас през 1969 година. Ришард Капушчински е описал бойните действия и искрата в динамитния погреб в своя книга.“ – Александър Симов (журналист)

Сръбския външен министър Ивица Дачич заяви, че случая е политическа провокация срещу Сърбия. Дачич попита как ще реагира ООН, ако по време на мачът беше развято знаме на Велика Сърбия. Той изрази мнение, че това веднага щеше да бъде включено като точка от дневния ред.

ЦРУ и турските МИТ имат големи планове за Балканите. Целта е те да бъдат ислямизирани и поставени под контрола на Турция – „бъдещия стълб на Балканите“, както четем в докладите на американското посолство до Вашингтон, изтекли в „Уикилийкс“. Целта е проста – единствената ислямска държава на Балканите – Албания да бъде свързана с Анкара.

Примерите са буквално пред нас. Първа беше Босна. В републиките от Югославия навлязоха вкарани няколко хиляди муджахидини и провокираха войната със сърбите. Когато това стана факт, под благовидния повод за правата на човека сърбите в ескалираща прогресия бяха изкарани престъпници, а световната медийна машина се зае усилено да представя албанците като мирни жертви на геноцид. И нито дума за зверствата и убийствата, извършени от албанците.

Всички знаем как завърши това в Сърбия – НАТО ги бомбардира през 1999 г.
После дойде редът на Косово и Македония. Когато бе дадена автономията на тази сръбска област, бежанците от нея бяха над 350 000 (между които и 120 албанци, което е парадоксално – албанци да бягат от албанци!). И изселилите се казаха следното: „Не албанците завоюваха Косово, ние им го продадохме.“

Схемата е проста – през 90-те години на миналия век масово се изкупуваха земя и имоти в тази област, и то на цени поне три пъти по-високи от нормалните. Сръбският селянин тогава си правеше следната проста сметка: „С тези пари мога да си купя апартамент в Белград и да осигуря децата си.“ И… продаваше… На мястото на сърбите се заселваха албанци и така техният етнически елемент в един момент надмина по брой сръбския. После вече се появи Армията за освобождение на Косово и се подеха исканията за автономия. Поддържани между другото много категорично от Турция и САЩ.

Сегашната провокация на нови сблъсъци между Сърбия и Албания и техните граждани идва като наказание на Вашингтон за подкрепата, която Сърбия оказва на Русия на фона на войната в Украйна (да, това си е война между САЩ и Русия). Белград обяви преди броени дни, че ще строи „Южен поток“ и призова София да премисли позицията си, тъй като под натиска на Брюксел и Вашингтон ние замразихме строежа на газопровода на наша територия. Само след ден – в четвъртък руския президент Владимир Путин ще пристигне в Белград, където е организиран  внушителен парад за посрещането му…

В геополитиката нищо не е случайно и нищо не е забранено.

 



Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pesho
Категория: Спорт
Прочетен: 337473
Постинги: 167
Коментари: 173
Гласове: 343
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930