Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2014 15:17 - Последните думи на 3-годишно сирийче преди да умре…„Ще кажа на Бог всичко!“
Автор: pesho Категория: Политика   
Прочетен: 2564 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Историята на тази снимка разказва историята на живеещите сред разрухата и кръвта милиони човеци, които нямат планове за бъдещето, а само надежда, че войната най-сетне ще бъде прекратена…

image

 

„Ще кажа на Бог всичко!“

Това казало на лекарите момченцето на снимката, която е запечатала последните мигове от неговия кратък живот – лишен от детство, в който почти няма ден без война. Това момче и още десетки хиляди сирийчета се родиха просто, за да умрат. Те не живеят, те просто съществуват. Гледайки тъжната снимка ние изпитваме съпричасност, тъга…но грозната истина е, че това 3-годишно дете е просто поредната цифра, част от статистиката. Кърватата статистика на войната в Сирия – над 1 милион сирийски бежанци, десетки хиляди избити.

Сирия и нейния народ са поредната жертва на геополитиката. Тяхната държава практически е унищожена, само за да се възстанови инфраструктурата ще са нужни десетилетия. Това означава, че дори тези деца, които оцелеят през войната ще изживеят живота си, ако останат в родината си, сред разрухата и спомените за изгубените близки, за маскираните радикали, които под въздействието на дрогата, водени от идеята за джихад са убивали, измъчвали, насилвали…всъщност, дори да се махнат от Сирия спомените ще ги преследват винаги.

„Геополитическо гето“ –

това е най-точното описание на държавата Сирия. В това тя беше превърната поради съперничеството и сблъсъка на интересите на други държави като Саудитска Арабия и Катар, Турция, САЩ и Израел. Освен икономическите интереси и ресурсите на Сирия мишена я превръща и съюзничеството с Иран и Русия. Стигна се до момента, в който Съединените щати, които ужким са обявили война на тероризма, а правителствата харчат милиарди долари на данъкоплатците, отново са на една страна с…Ал Кайда. САЩ, Великобритания и Франция са част от западните държави, които първи официално дадоха финансова помощ за наемниците и които ги въоръжават, заедно с основния инициатор на кървавата война в Сирия – кралство Саудитска Арабия.

 

 

Всеки трябва да се моли за Сирия и за всички невинни над 60,000 души, които вече са загинали, за техните осиротели деца и за онези 1 милион хора, които са оставили всичко, което са имали и са избягали от ужаса на войната. Даренията са единствения начин, по който може да се помогне на сирийските бежанци и Сирия. Могъщи държави като САЩ са готови да похарчат десетки милиони, за да финансират наемниците, да ги въоръжават, обучават и прекарат през границите на Турция и Йордания в Сирия, но не и да предоставят хуманитарна помощ. Сред малкото държави, които доставят хуманитарни помощи на Сирия е Русия. На съвестта и добротата на международната общност, на обикновенните хора стои отговорността – ще помогнем ли, ще мълчим ли и ще гледаме ли безучасно, докато деца, жени и мъже биват избивани.

 

 

 



Гласувай:
5


Вълнообразно


1. анонимен - Разориха още една просперираща ...
23.11.2014 20:14
Разориха още една просперираща държава. Алчни хищници.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pesho
Категория: Спорт
Прочетен: 337238
Постинги: 167
Коментари: 173
Гласове: 343
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930