Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2014 21:59 - Православни пророчества за Русия, славянските народи и Антихриста
Автор: pesho Категория: Други   
Прочетен: 1561 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 19.05.2014 22:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

* * *

image

Свети Августин Блажени
(430 г. сл. Хр.)

През Последните времена от Божиите църкви ще се отцепи по-голямата част и ще състави най-близкото обкръжение на Антихриста.

* * *

Преподобни Авел Тайновидец
(1801 г.)

(Беседа с Император Павел Първи) …Невъзможното за човека е възможно за Бога. Бог бави помощта, но е казано, че ще я даде скоро и ще въздигне „рог“ за руското спасение. И ще въстане в изгнание от рода Твой (на Петър Първи) един Княз Велик, стоящ зад синовете на народа свой. Тоя ще е избраник Божий и на главата му ще е Божието Благословение. Той ще е един и за всички разбираем – него ще чуе самото руско сърце. Обликът му ще е държавнически и светъл, и никой не ще рече: „Царят е тука или там“. Всички ще кажат: „Това е Той“. Волята народна ще се покори на милостта Божия и Той сам ще потвърди своето призвание. Името му трикратно е присъдено на Русия. Двама съименни вече (ще) са били на престола, но не на царския, а Той ще възседне царския, като трети. В него е спасението и щастието на държавата руска…

Велика ще е след това Русия, отхвълила игото жидовско. Ще се върне към източниците на древния свой живот, към времената на Владимир Равноапостолен. На ум и разум ще се научи от кървавата беда. С дим от тамян и с молитви ще се изпълни и ще процъфти като крин небесен. Велика съдба е предназначена за Русия. Заради това и ще пострада тя, за да се очисти и да запали светлината на откровението за народите.

* * *

Преподобни Серафим Саровски
(1833 г.)

Ще има някога цар, който ще ме прослави, след което велика смут ще има в Русия. Много кръв ще потече заради това, че ще въстанат против този цар и неговото самодържавие. Но Бог ще възвеличае царя. Господ ще помилва Русия и ще я преведе през страдания, към велика слава. Преди края на времената (сиреч „преди изтичането на Последните времена“) Русия ще се слее в едно велико море с другите славянски земи и племена. Тя ще е едно море или този грамаден океан народен, за който Господ Бог още от древността е изрекъл чрез устите на светиите:

„Страшно и непобедимо царство всерусийско, всеславянско, на Гога и Магога, пред което в трепет ще са всички народи.“

imageИ всичко това изцяло е вярно, както две и две е четири, и непременно ще се сбъдне, както светият Бог от древността е предрекъл за него и неговото страшно владичество над земята. Когато земята руска се раздели и едната страна твърдо остане с бунтовниците, другата твърдо ще застане зад Господаря и целостта на Русия. Ето тогава Господ ще подкрепи правото дело – застаналите зад Господаря и отечеството, и Святата Църква наша. И ще даде пълна победа на вдигналите оръжие за Него, за Църквата и за благото на неразделността на земята Руска.

И няма тук толкова кръв да се пролее, колкото тогава, когато правата страна, застанала зад Господаря, получи победата и излови по целия свят Царските изменници и враговете на Христа, и ги предаде на правосъдието. Тогава вече никого няма да изпратят в Сибир, а всичките ще накажат. И ето тук още повече от предишния път ще се пролее кръв, но тази кръв ще е последната очистителна кръв. Понеже след това Господ ще благослови „люди Своя“ с мир…

Славяните са любими на Бога за това, че до края ще съхранят Истинната Вяра в Господа Иисуса Христа. Във времето на Антихриста те напълно ще го отхвърлят и няма да го признаят за Месия. И заради това ще се удостоят с великото благодеяние Божие. Ще има всемогъщ език на земята, а друго царство, по-могъщо от руско-славянското, няма да има на земята. С обединените сили на Русия и другите страни, Константинопол и Йерусалим ще бъдат превзети. При разделението на Турция тя почти цялата ще остане за Русия. Русия, с обединените сили на много други държави, ще превземе Виена, а за дома на Хабсбургите ще останат около 7 милиона коренни виенчани – там ще е територията на Австрийската империя. На Франция, заради нейната любов към Богородица, ще се дадат до 17 милиона французи със столица град Реймс, а Париж ще бъде напълно унищожен. За дома на Наполеон ще се даде Корсика, Сардиния и Савоя. Световната война ще продължи 10 години.

* * *

Свети Йоан Кронщадски
(1908 г.)

Когато най-малкото в чашата на доброто претежи, тогава ще (про)яви Бог своята милост над Русия. Но отначало Бог ще отнеме всички вождове, та само на Него да се надяват руските хора. Всички ще изоставят Русия – ще се откажат от нея другите държави, като я оставят сама на себе си. Това ще е, за да се надяват на помощта Божия руските хора. Ще чуете, че в другите страни ще започнат безредия, подобни на тези в Русия. И за войни ще чуете. И ще има войни – но чакайте, докато германците не се хванат за оръжие, защото те са избрани от Бога, не само като оръдие за наказание на Русия, но и също като оръдие за избавление.

По заповед Божия германците ще влязат в Русия и ще я спасят, но няма да останат в Русия и ще си отидат в страната. След което за 5 години Русия ще постигне благоденствие и могъщество, по-големи от предишното. Краят на бедите на Русия ще е от Китай. Някакъв необичаен взрив ще има и ще се яви чудо Божие. И ще бъде животът съвсем друг на земята, но не за много дълго. Кръстът Христов ще засияе над целия свят, понеже ще се възвеличи Русия и ще бъде като маяк за всички в тъмнината.

* * *

Преподобен Анатолий Оптински
(1922 г.)

Ще има буря. И руският кораб ще бъде разбит. Да, това ще стане, но нали и на парчета, и на отломки, хората се спасяват. Но всички няма да погинат. Само не се бойте. Бог не оставя уповаващите в Него. Трябва да се молим, трябва всички да се каят и да се молят горещо. А какво ще стане след бурята? Ами, това ще стане – безветрие. И видно за всички ще стане велико чудо Божие, да! И всички парчета и отломки, по Божия воля и със силата Му, ще се съберат и съединят, и ще се възстанови руският кораб в цялата си красота. И ще тръгне по своя път, от Бога предначертан. Така и ще бъде, сбъднало се пред всички чудо.

* * *

Свети Теофан Полтавски
(1941 г.)

imageВ Русия – говореха Старците – ще бъде възстановена монархията, самодържавната власт. Господ е предизбрал бъдещия цар. Това ще е човек с пламенна вяра, гениален ум и желязна воля. Той преди всички ще въведе ред в Православната Църква, като отстрани всички еретици сред Архиереите. И много, доста много, с малко изключения, почти всички ще бъдат отстранени, а местата им ще заемат нови, истинни, непоколебими Архиереи. По женска линия той (бъдещият цар) ще е от рода на Романовите.

Русия ще е най-мощната страна в света, но само за „малко време“. Ще стане това, което никой не е очаквал: Русия ще възкръсне от мъртвите и целият свят ще се зачуди. Православието в нея ще се възроди и възтержествува. Но това „православие“, което преди е било, вече няма да го бъде. От самия Бог ще бъде поставен силен цар на Престола. Той ще е голям реформатор и ще е със силна Православна вяра. Той ще изрине неверните църковни йерарси, а самият той ще е с открояваща се личност – с чиста, свята душа. Той ще е Божий избранник, послушен Му във всичко.

* * *

Преподобни Лавренти Черниговски
(1950 г.)

Ще стане духовен взрив в Русия! Русия, заедно със всички славянски народи и страни, ще състави могъщо царство. Ще го ръководи Цар Православен, Божий Помазаник. Благодарение на него, в Русия ще изчезнат всички разколи и ереси. Господ ще помилва светата Русия, защото в нея е било страшно време – предвестник на Антрихриста. В Русия ще процъфтяват вярата и ликуването, но само за малко време, защото ще дойде Страшният Съдия, да съди живи и мъртви. От руското православно царство ще се плаши и самият Антихрист. По времето на Антихриста (има се предвид въплътеният Антихрист) Русия ще е най-мощната страна в света. А всичките други страни без Русия и славянските страни ще са под властта на Антихриста и ще изпитат всички ужаси и мъки, написани в Светото Писание.

* * *

Света Блажена Пелагия Рязанска
(1966 г.)

Всичкото зло, което ще е в Русия, ще го изметат китайците. Ще има още и защитник на вярата – Цар, най-умен човек. Готви се от Самия Бог! Антихристът ще се обяви в Америка. И ще му се поклони целият свят, освен Царската Православна Църква, която отначало ще е в Русия! А после Господ ще даде на своето малко стадо победа над Антихриста и царството му!

Ще станат три велики чудеса:

Първото чудо. В Йерусалим от мъртвите ще възкръснат Енох и Илия – на третия ден след убийството им от Антихриста!

Второ чудо. В Свето-Троицката Сергиевска Лавра ще възкръсне и Преподобният Сергий – след възцаряването на Антихриста. Ще стане от гроба, ще дойде пред очите на всички, чак до Успенския събор и след това ще се възнесе на Небето! И ето, ще има там море от сълзи! Тогава в обителта няма да има какво да се прави, (понеже) благодатта няма да е там.

А третото чудо ще е в Саров. Господ ще възкреси Преподобния Серафим Саровски, който ще бъде жив доста време. Който пожелае, той ще го види жив! Мощите на Преподобния отец Серафим се намират в Москва, у една благочестива бабичка. Ангел Господен, когато стане нужно, ще й каже да се обърне към първойерарха и да му каже, че при нея се намират мощите на Преподобния Серафим. Тези Свети Мощи ще ги понесат на плещи през Кашира, по Волгоградския път, през Михаилово, в Тамбов, а оттам – в Саров. В Саров отец Серафим ще възкръсне от мъртвите! От Саров ще тръгне Серафим за Дивеевската обител – пеш. Ще го съпровожда последният Господар с Царското Свещенство, и море народ. Серафим Саровски ще обясни цялата история, всичко ще разкаже и ще разобличава пастирите – като на деца ще показва как правилно да се кръстят, и много още други неща! Даже евреи ще повярват в отец Серафим, а с това – в Господа Исуса Христа!

(Преди тези чудеса) епископите от Руската Православна Църква ще отстъпят от Истинната Православна Вяра. Те няма да вярват в пророчествата и във възкресението на Русия! Именно за тяхното изобличаване ще бъде възкресен от мъртвите Преподобният Серафим Саровски. След толкова дивни чудеса новото духовенство ще има преданост към Господа и ще научи народа да служи на Царя със все сърце! (Да служи на… Царя?! Или на… Бога? Хммм… Че те сега онези, които плачат за изобличаване, учат много добре хората как да служат на… царете.)

* * *

Свети Йоан Шанхайски
(1966 г.)

image(Въплътеният и царуващ) Антихрист ще даде възможност за живот на църквата – ще й разрешава богослужения, построяване на прекрасни храмове, но при условие да се признае неговата върховна същност и да му се покланят. В него ще има лична ненавист към Христос. Той ще живее с тази ненавист и ще се радва как хората ще се отдалечават от Христа и Църквата. Ще има масово отстъпление от вярата, при което на вярата ще изменят и много епископи, а за свое оправдание ще посочват блестящото положение на „Църквата“ (която реално ще е на Антихриста).

Търсенето на компромиси ще е характерното настроение сред хората. Правотата на изповеданието ще изчезне. Хората старателно ще оправдават своето падение, а ласкавото зло ще поддържа това общо настроение. И по този начин в хората ще стане навик да отстъпват от истината, за да търсят компромиса и греха.

* * *

Преподобни Серафим Тяпочкин
(6. 04. 1982 г.)

Най-голяма трагедия (за Русия) ще е завземането на Сибир от Китай. Това ще стане не по военен начин. След като повехне властта и се размият границите, китайците ще започнат масово да се преселват в Сибир – ще купуват имоти, предприятия, жилища. Чрез подкупи, заплахи и договорки (далавери) с властимащите те постепенно ще подчинят икономическия живот в градовете. И така ще стане постепенно, че едно утро руските хора, които живеят в Сибир, ще се събудят в китайска държава.

Съдбата на тези (руснаци), които останат там, ще е трагична, но не безнадеждна. Китайците жестоко ще се разправят със всички опити за съпротива. Западът ще подпомага това пълзящо (подмолно) завладяване на нашите земи и всячески ще подкрепя военната и икономическата мощ на Китай – заради ненавист към Русия. Русия трябва да издържи в тази битка. След страдания и пълно обедняване тя ще намери в себе си сили да се съвземе.
Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pesho
Категория: Спорт
Прочетен: 314369
Постинги: 167
Коментари: 173
Гласове: 343
Архив
Календар
«  Март, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031